Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Rosberg objavio da se povlači iz Formule 1

Nemac je danas iznenadio sportsku javnost nakon što je objavio da se povlači iz Formule 1.

On je najavio svoje povlačenje na pres konferenciji Međunarodne Automobilističke Federacije uoči gala večeri koja će  se održati u Beču, a potom je izdao i poduže saopštenje za javnost.

„Auto trkama se bavim 25 godina i moj san je uvek bio da postanem svetski šampion Formule 1. Teškim radom, bolom i žrtvovanjem sam pokušavao da dođem do ovog cilja. I sada sam uspeo. Popeo sam se uz ovu planinu, na vrhu sam i zato osećam da je ovo ispravna odluka.

Moja najveća zahvalnost ide onima koji su me podržavali i stalno bili uz mene. Moram reći da je ova sezona bila strašno teška. Pokušavao sam da budem što bolji u svim aspektima nakon dve godine razočarenja. Ali te dve godine su samo doprinele boljoj motivaciji i bio sam na nivou na kome nikada ranije nisam bio. To je naravno imalo uticaja i na moje najbliže. Cela porodica se žrtvovala za mene i sve je bilo usmereno ostvarenju mog cilja.

Ne mogu da nađem prave reči kojima bih se zahvalio svojoj supruzi Vivian. Ona je bila neverovatna. Ona je od početka razumela da je ovo prelomna godina za mene. Davala mi je puno prostora da se oporavim nakon svake trke, svake noći je bila uz našu kćerku i stalno je šampionsku trku stavljala u prvi plan.

Pojavio se ogroman pritisak nakon trke u Suzuki pošto je sve bilo u mojim rukama. Tada sam počeo da razmišljam o povlačenju ukoliko postanem svetski šampion. Na dan trke u Abu Dabiju sam znao da bi to mogla da bude moja poslednja vožnja u bolidu Formule 1. Želeo sam da uživam u svakom trenutku, a onda je trka počela i to je bilo najnapetijih 55 krugova u mojoj karijeri. Odluku sam doneo u ponedeljak. Prvi ljudi kojima sam rekao su bili Vivian, moj menadžer i Toto.

Jedina stvar koja ovu odluku čini teškom je to što znam da i Mercedes stavljam u nezgodnu poziciju. Međutim, Toto je imao razumevanja. Odmah je znao da sam potpuno siguran u svoju odluku i to je malo olakšalo stvari.

Moj najdraži momenat karijere će uvek biti ova titula koju sam osvojio sa Srebrnim strelama. Sada uživam u ovom trenutku. Biće vremena da sednem i razmislim o ovoj sezoni. Nakon toga ću proći sledeću krivini i videti šta me čeka u budućnosti.“

 

(Diskusija)

Leave a Reply