Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Rosberg najbrži na trećem treningu na Suzuki

Nico Rosberg ostvario je najbolje vreme pred početak kvalifikacija.

Vremenski uslovi pred početak trećeg treninga bili su dosta topli, ali iznad staze Suzuka povili su se tmurni oblaci. Temperatura staze bila je 26 stepeni dok je temperatura vazduha dostigla 26 podeljak.

Posle 20 minuta od početka, zbog vlažnih uslova na stazi, Fernando Alonso je bio prvi vozač koji je na Suzuki zabeležio vreme od 1m35.935s. Esteban Gutierrez se u svom krugu dosta mučio sa svojim bolidom koji nije prijanjao na stazi, zbog čega je i doživeo okretanje u S krivinama. Nico Rosberg nije imao takvih muka, pa je ostavrio najbrži krug od 1m33.230s.

Već posle polovine treninga vozači su krenuli sa bržim krugovima, pa je tako dvojac Mercedesa bio ispred dvojca Ferrarija. Najviše se koristila medijum komponenta, jer staza još nije biloa potpuno suva, dok je Valtteri Bottas bio prvi vozač koji je na 15 minuta do kraja sesije momntirao meku gumu. Finac je u tada zabeležio vreme od 1m34.201s.

Od tog momenta vozači su krenuli sa upotrebom mekih pneumatika, pa je tako Nico Rosberg popravi krug za skoro 1.5 sekindu – 1m32.092s. Isto su činili i ostali, pa se tako Daniel Ricciardo probio na drugo mesto sa tri desetinke zaostatka a nalazio se ispred Sebastiana Vettela, Maxa Verstappena i Kimija Raikkonena, dok je Lewis Hamilton bio na 7. mestu. Ujedno to je označilo i kraj trećeg treninga.

(Diskusija)

Leave a Reply