Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Rosberg najbolji na početku vikenda u Japanu

Nemac je na prvom treningu imao najbolje vreme ispred timskog kolege i glavnog konkurenta za titulu. 

Početni minuti treninga su prošlo u znaku instalacionih krugova. Timovi su na stazu izlazili sa različitim tipovima guma, ali niko nije postavljao vreme.

Perez je bio prvi koji je postavio vreme. Njegov krug od 1m34.956s je u poređenju sa najboljim ostvarenjem od prošle godine bilo bili oko sekundu sporije.

Najbolje vreme je potom nakon manjeg izletanja postavio Raikkonen i on je bio dve desetinke bolji od Meksikanca iz Force Indije.

Vozači Mercedesa su se potom našli na stazi sa mekim gumama i Hamilton je samo na kratko držao prvu poziciju pošto ga je Rosberg ubrzo nadmašio za dve desetinke krugom od 1m33.751s.

Potom se na mekim gumama našao i Vettel i on je bio nešto manje od šest desetinki sporiji od Mercedesa.

Ferrarije je nešto više od pola sata pre kraja razdvojio Hulkenberg, a potom se umesto njega na četvrto mesto ugurao Verstappen.

Raikkonen je uvrzo odgovorio sa svojim novim najboljim krugom koji ga je doveo na drugo mesto, samo šest stotinki iza Rosberga.

Vremena su nastavila da padaju u tim trenucima, pa je tako Rosberg zabeležio novi najbolji krug od 1m32.431s, dok je Vettel preuzeo drugo mesto, ali je i imao više od sekunde zaostatka.

Hamilton u svom sledećem pokušaju nije uspeo da nadmaši trenutnog idera šampionata i imao je dve desetinke zaostatka.

Timovi su poslednjih dvadesetak minuta proveli testirajući gume trošene gume sa većom količinom goriva. Rosberg je na taj način zadržao prvo mesto ispred Hamiltona i dvojca Ferrarija predvođenog Vettelom. Ricciardo i Verstappen su zauzeli peto i šesto mesto za Red Bull, dok su prvih deset kompletirali, Hulkenberg, Perez, Alonso i Bottas.

20161007_061515000_ios

 

(Diskusija)

Leave a Reply