Please assign a menu to the primary menu location under menu

UncategorizedVesti

Prednost za Rosberga i nakon drugog treninga

Nemac je i na drugom treningu imao najbolje vreme ispred Hamiltona i Raikkonena.

Vozači su od starta krenuli u akciju na drugom treningu. Vettel je odmah postavio reprezentativno vreme na tvrdim gumama koje je iznosilo 1m34.150s, a Raikkonen ga je pratio na srednje-tvrdim gumama. Svi ostali su u tim trenucima imali preko sekunde zaostatka, a najbliži pratioci Ferrarija su bili Kvyat i Alonso.

Mercedesovi vozači su se pojavili na stazi nakon petnaestak minuta i Rosberg je na srednje-tvrdim gumama postavio vreme od 1m33.758, ali ga je ubrzo nadmašio Hamilton za dve desetinke. Verstappen se potom probio ispred vozača Ferrarija sa krugom koji je za nijansu bio sporiji od Rosbergovog, dok je Ricciardo imao identično vreme kao Vettel i bio je peti.

Nemac iz Ferrarija je potom prešao na meke gume i ostvario je najbolje vreme od 1m33.103s.

Nakon tog njegovog kruga je nastalo kraće zatišje na stazi, a Rosberg je bio prvi sledeći koji je krenuo na stazu sa mekim gumama. On je postavio vreme od 1m32.250s što ga je ponovo dovelo do vrha, dok je drugo mesto na trenutak preuzeo Raikkonen sa tri desetinke zaostatka. Hamilton je potom ostvario vreme od 1m32.322s i tako ponovo nije uspeo da nadmaši timskog kolegu.

Verstappen nije imao preterano impresivno vreme u Red Bullu pošto je zaostao čak osam desetinki, ali je barem uspeo da nadmaši Vettela i dođe do četvrte pozicije. Ricciardo sa druge strane nije uspeo da postavi vreme na mekim gumama pošto je u trenutku kada je bio na stazi bio period virtuelnog vozila bezbednosti, nakon što je Gutierrez morao da parkira bolid pored staze usled mehaničkog kvara.

Druga polovina sesije je po tradiciji bila rezervistana za testiranje trkačkog tempa i poređenje guma.

Tako do kraja sesije nije bilo promena u plasmanu, pa je Rosberg ostao najbrži I na drugom treningu ispred Hamiltona, Raikkonena, Verstappena, Vettela, Pereza, Hulkenberga, Alonsa, Bottasa i Sainza.

20161007_063934000_ios

 

(Diskusija)

Leave a Reply