Ricciardo: RS20 treba još više prijanjanja

Renault Media Centre

Vozač Renaulta veruje da je novi bolid poboljšana verzija predhodnog ali da mu fali još prijanjanja.

Daniel Ricciardo uspeo je da postavi najbrže vreme na poslednjem danu testiranja u Barseloni na najmekšoj komponenti guma. Iako još nije želelo da daje konkretna očekivanja od novog bolida, Australijanac je rešio da uporedi RS20 sa RS19.

“Mislim da smo popravili balans bolida, jer sada se zadnji kraj bolje ponaša.” kazao je Ricciardo za Crash.net. “Uspevamo bolje da izađemo iz krivina, tako da je to poboljšanje. Što se tiče pouzdanosti, tu smo dosta jaki. To je ono što dosta forsiramo ove godine i za sada ide dobro. U vezi sa slabostima bolida, ako ga uporedimo sa Mercedesom to je da oni imaju dosta više prijanjanja pre svega na zadnjem delu. Mi na prednjoj osovini prenosimo dosta brzine i možemo da budemo agresivni na ulasku u krivinu. Zbog toga želimo da nam zadnji kraj bude kao i prednji pa onda mogu reći da nam fali na prijanjanju.”

Vesti sa testa kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *