Renault prikazao prve slike novog bolida RS20

Nakon Ferrarija i Red Bulla, Renault je danas u Parizu postao treći tim koji je prikazao bolid za predstojeću sezonu.

Nakon svečane ceremonije koju je Ferrari juče priredio u Ređo Emiliji, Red Bull je danas pre podne postao drugi tim koji je prikazao svoju mašinu za 2020. Danas popodne je isto učinio I Renault na prezentaciji u glavnom gradu Francuske, ali su oni ponudili samo nekoliko rendera, dok bolid fizički nije bio prisutan. Oni su otkrili da će tokom testiranja bolid biti potpuno crn, a tim ove godine cilja povratak na četvrto mesto u konkurenciji konstruktora.

„Ove godine moramo da pokažemo ispravan kurs pred veliku promenu pravila koja stupa na snagu od sledeće godine. Organizacione promene koje su načinjene na kraju 2019. su se desile upravo zbog toga. Novij sezoni pristupamo oprezno, ali i sa ambicijama. Svake godine imamo velike izazove i to je tako sa svakim timom“, izjavio je Cyril Abiteboul.

„Mislim da ću se ove godine bolje uklopiti, pošto već imam sezonu iskustva sa Renaultom za sobom. Stvari će svakako biti jednostavnije u tom pogledu. Naučio sam dosta o sebi, ali i o timu“, izjavio je Daniel Ricciardo.

„Sve je u detaljima u Formuli 1, a video sam dosta detalja na novom bolidu. Uzbudljivo je videti dizajn, ali je glavna nagrada kada se nađete za volanom i konačno seknete prvi utisak“, rako je Ocon. 

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *