Renault je već 50% fokusiran na 2021. godinu

Šef odelenja za motore francuske kompanije kazao je da oni već uporedno rade i na projketu koji na snagu stupa za godinu dana.

Ove godine imaćemo minimalnu promenu pravila što se tiče tehničkog pravilnika, pa se tako većina timova odlučila za evoluciju bolida, dok je većina sredstava uperena za 2021. kada sledi velika tehnička promena. Zbog toga se Renault odlučio da podeli svoje resurse kako bi se što bolje spremio za nove izazove.

“To nije velika tajna, mislim da je 50% naših resursa već usmerena ka 2021.” kazao je Remi Taffin za Auto Motor und Sport.

Ipak, velika promena tehničkog parvilnika na polju motora očekuje se tek 2025. pa će do tada razvoj agregata biti konstantan.

“Mnogi ljudi pričaju da je prošlo vreme motora sa unutrašnjim sagorevanjem, ali je ne mislim tako. Pogledajte naš trenutni agregat. Mi radimo odličan posao u sagorevanju goriva i to činimo na najefikasniji način što je bolje moguće. Problem je u tome što to dosta polako stiže na tržište. Motori nisu sada efikasni samo zbog hibridnog dela već i sama jedinica za sagorevanje je veliki deo toga.” dodao je Francuz.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar