Vesti

Red Bull uložio protest, FIA pokreće proveru udesa Hamiltona i Verstappena

Bolid Maxa Verstappena nakon incidenta sa Lewisaom Hamiltonom, VN Velike Britanije 2021

FIA će i zvanično pregledati udes Hamiltona i Verstappena.

Dvojica vozača i predstavnici timova su dobili poziv da se jave sudijama 29. jula, dan pred početak trkačkog vikenda na Hungaroringu.

Prema pravilniku, u istragu je neophodno uključiti nove relevantne elemente kako bi se stvar razmotrila. Samo tako sudije mogu da razmotre uvođenje dodatne kazne osim deset sekundi, koje je Hamilton dobio tokom trke na Silverstonu.

Sastanak se saziva na osnovu člana 14 međunarodnog sportskog pravilnika, koji pruža mogućnost da se slučaj ponovo pregleda.

Veruje se da će Red Bull reći da ima dokaz da je Hamilton u prvom krugu ušao u Copse krivinu brže nego bilo koji drugi put tokom trke, što je na kraju i dovelo do incidenta.

Sudar Hamiltona i Verstappena je doveo do odustajanja Holanđanina, dok je Hamilton i pored odrađene kazne, za koji mnogi smatraju da nije bila dovoljna, uspeo da dođe do pobede u završnoj fazi trke.

Britanac je zahvaljujući svemu tome uspeo da smanji zaostatak za Verstappenom u šampionatu na samo osam bodova.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar