Vesti

Promoter MotoGP trke u Indoneziji je održao pregovore sa Formulom 1 (VIDEO)

Staza Mandalika, Lombok, Indonezija

Organizacija koja stoji iza nove trke MotoGP šampionata u Indoneziji razmišlja i o dovođenju Formule 1 na stazu Mandalika.

Staza Mandalika je bližu završetka izgradnje i uskoro se očekuje da će dobiti sve dozvole za održavanje prve trke, koja će biti finale ovogodišnjeg Superbike šampionata u novembru.

Pored toga, na ovoj stazi će se kasnije tokom godine održati i MotoGP test, dok će se trka u ovom šampionatu voziti sledeće godine u martu.

Ipak, organizatori imaju želju da jednog dana dovedu i Formulu 1 na ovu stazu, koja se nalazi na ostrvu Lombok, nedaleko od Balija.

„Izvršni direktor staze Ricky Baheramsjah je potvrdio da su razgovori sa Formulom 1 već održani.

Render Staze Mandalika
Render Staze Mandalika, Lombok, Indonezija

„Naša staza poseduje sve što je neophodno za održavanja trke Formule 1. Ono što im se trenutno ne sviđa su brojne šljunkaste površine pored staze, ali nam to treba za MotoGP. Ipak, to nije tako veliki problem, pošto je ispod šljunka asfalt.“

„Možda nam je neophodna još neka zgrada i više hotela sa pet zvezdica u odnosu na MotoGP. Cene karata za moto trke su takođe jeftinije od onih za F1.“

Odluka formule 1 da dođe na Lombok bi bila komplikovana u ovom trenutku, ali kada se Mandalika još malo razvije, mislim da bi smo bili sjajna prilika za Formulu 1. Trenutno smo potpuno fokusirani na trke koje smo već zakazali“, izjavio je Baheramsjah.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar