Red Bull se u 2020. fokusira na osvajanje šampionata

Getty Images / Red Bull Content Pool

Pobeda Maxa Verstappena u Austriji podigla je optimizam u ovom timu.

Pošto su se pojavili navodi da bi mladi Holanđanin mogao da napusti Red Bull, Christan Horner izjavio je za Motorsport.com da Red Bull mora da svom vozaču naredne sezone spremi šampionski bolid.

“Max je veliki deo nas. Moramo da mu donesemo bolid sa kojim može da se bori za šampionat. Ova 2019. godina je samo tranziciona, pre svega zbog našeg novog partnera na polju agregata. U ovom trenutku mislimo da smo prevazišli sva očekivanja.” kazao je Horner. “Verstappen je trenutno u svojoj petoj godini u Formuli 1 i u poslednjih 12 meseci pokazao je da je kompletan vozač. Takođe, puno je sazreo. Veoma dobro se nosi sa svim pritiskom.”

Red Bull sada u ovim mometima može da parira Ferrariju na određenim stazama, pa su tako uspeli da zabeleže i pobedu pre italijaskog tima. Zbog toga, šef tima iz Milton Kinsa nada se da oni mogu da od naredne sezone pariraju i Mercedesu.

“Deficit na polju agregata je naša slaba tačka još od 2013. Ove godine želimo što više da se poboljšamo. Cilj nam je da se 2020 borimo za sam vrh.” dodao je Horner.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar