Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Red Bull potpuno uveren da je njihov finansijski izveštaj dobar

Clive Rose/Getty Images/Red Bull Content Pool

Na VN Singapura izašle su špekulacije da su dva tim prekršili pravilo o ograničenju budžeta.

FIA je objavila da će u sredu objaviti finansijski izveštaj vezan za 2021. godinu ali pre toga pojavili su se navodi da Red Bull i Aston Martin prekršili ovo pravilo. To je naravno diglo buru u padoku a najglasniji su bili Ferrari i Mercedes koji su zahtevali oštre kazne. I pored toga tim iz Milton Kinsa je ostao miran jer je svoje papire podneo na vreme i to u martu mesecu, pa su tako uvereni da će sve biti u redu.

Na pitanje novinara Autosporta da li je nervozan zbog odluke u sredu, Christian Horner je kazao da nije.

“Ne, potpuno sam uveren u naš izveštaj.” izjavio je šef Red Bulla. “To je bio težak proces. Još u martu on je bio potpisan od strane naših revizora. Zbog toga verujem da smo u potpunosti unutar cifre za budžet. FIA parti ovaj proces. Mi ga se nestrpljenjem očekujemo, nadam se ove nedelje, ali ne samo zbog nas, već zbog svih timova.”

Horner je dodao da je velika odgovornost na vladajuće telo.

“Ovo su nova pravila i dosta su komplikovana, pa se tako odnose na kompanije iz različitih struktura, različitih formulacija i naravno propisa. Uvek je postojala različita interpretacija pravila. Tako u prvoj godini biće dosta zanimljivo videti kako će se ona primenjivati. Mi smo imali pojašnjenja odmah posle određenih prijava, tako da je i ovaj proces u fazi evolucije.” dodao je Britanac.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar