Trke i testiranja

Red Bull menja Verstappenovu šasiju u Ostinu?

Helmut Marko, Red Bull

Mercedes je napravio velike pomake, posebno sa motorom, pa u Red Bullu sada razmišljaju o svojim sledećim potezima.

Glavni savetnik Red Bulla Helmut Marko želi da njegov tim učini sve kako bi što pre smanjio zaostatak za Mercedesom, koji je u Turskoj bo i više nego očigledan.

„Mercedes je jednostavno bio superioran u Turskoj. Od Verstappena bi u kišnim uslovima očekivali da lako reši Bottasa na stazi, ali sada u tim uslovima nije imao šansu da održi priključak. Mnogo su bili brži, posebno u kvalifikacijama“, izjavio je Marko za Sport1.

Max Verstappen
Max Verstappen na prvom treningu za VN Turske

On kaže da tim prvo želi da detaljno pregleda šasiju Verstapenovog bolida zbog problema sa kojima se Holanđanin susreo tokom vikenda u Turskoj.

„Stvari nisu bile savršene u Istanbulu. Max se konstantno žalio na podupravljanje i nikako nismo mogli da rešimo to“, rekao je Austrijanac.

Time se ne može isključiti mogućnost da Red Bull u Ostinu da Verstappenu potpuno novu šasiju. Marko to nije ni potvrdio ni demantovao, ali je pohvalio stav mladog Holanđanina koji je ostao smiren i pored svih problema.

Max Verstappen i Helmut Marko
Max Verstappen i Helmut Marko u garaži Red Bulla

„Moramo da radimo dan i noć. Nastavljamo borbu. Jako je lepo videti i kako se Max nosio sa ovom situacijom. On je i dalje potpuno miran i samo ukazuje na nedostatke bolida u datom trenutku“, rekao je Helmut Marko.

Verstappen će trku u Ostinu dočekati sa 6 poena prednosti ispred Hamiltona dok Red Bull juri 36 poena zaostatka za Mercedesom.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply