Vesti

Raikkonen najbrži poslednjeg dana testiranja

Kimi Raikonen je danas bio najbrži na kombinovanom testu mokro/suvo.

Današnji dan počeo je na veštački mokroj stazi jer je Pireli tražio da se održi test na mokroj podlozi. Staza je tokom noći i ujutro pred početak sesije nakvašena. Međutim, toplo vreme je učinilo da se staza brzo osuši pa se minimalno vozilo na intermedijum i skroz kišnoj smeši. NA samo sat pred pauzu za ručak, staza je bila suva i timovi su se vratili na standardne gume.
Pre ponovnog plavljenja staze, Kimi Raikonen je bio najbrži. Međutim, staza je ponovo brzo postala suva pa su se timovi vratili regularnom testiranju.
Maks Ferštapen je imao čast da pre povratka Raikonena na vrh sa vremenom od 1:20.872 na mekoj smeši. Njegovo vreme je bilo oko jedne sekunde sporije od vremena Sebastijana Fetlea u sredu.
Ferštašpen je na kraju završio drugi sa 0,897s iza Kimija dok je Džolion Palmer popodne preuzeo volan od Hilkenberga i zabeležio treće vreme samo 0,009s iza Ferštapena.
Roman Grožan u Hasu je bio danas najzauzetiji sa 118 krugova i četvrtim vremenom u svom VF-17 na super mekiim gumama.
Antonio Đovanaci, inače Ferarijev test vozač pozajmljen Zauberu kao zamena z Verlajna zabeležio je peto vreme na ultra mekim gumama.
Serhio Perez, zauzeo je 6. mesto ispred Meklarenovog novog vozača Vandorna na 7. koji je danas imao miran dan, za razliku od predhodnih koji su bili puni porblema.
Mercedes danas nije izlazio dugo pre podne zbog broblema sa elektrikom i Hamilton danas nije vozio. Na 15 minuta pre ručka, Botas je izašao na stazu i do kraja dana napravio više od trkačke distance zabeleživši pritom 8. vreme.
Toro Roso danas je uspeo da napravi samo jedan jedini instalacioni krug u mokrim uslovima i Danil Kvjat se odmah vratio u garažu. Pošto je prema navodima problem bio takav da je motor morao bii zamenjen, Kvjat više nije izlazio na stazu.
Vilijams je još sinoć objavio da danas neće učestvovati na testu jer je na jučerašnjem testu u udesu Strol oštetio šasiju bolida i tako izgubio jedan dan testiranja.
Naredna četvorodnevna test sesija počinje 07. marta na istoj stazi. Budite uz nas.

(Diskusija)

Ostavi komentar