Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Raikkonen najbrži drugog dana testiranja

Finac je na kraju dana imao minimalnu prednost u odnosu na Hamiltona, ali je on za razliku od Britanca, svoje vreme postavio na sporijim gumama.

Raikkonen je svoje vreme od 1m20.960 ostvario na mekim gumama, neposredno nakon pauze za ručak, dok je Hamilton bio sporiji za svega dve stotinke, ali na super-mekoj komponenti.

Ovaj Raikkonenov krug je ujedno i najbrži koji smo videli i za očekivati je da vremena nastave da padaju s obzirom na nova tehnička pravila.

Hamilton je danas vozio samo tokom pre podneva, a Bottas je preuzeo bolid u drugoj polovini dana.

Verstappen je imao treće vreme u Red Bullu, ali je njegov zaostatak bio preko jedne sekunde. Sledili su ga Magnussen u Haasu i Ocon u Force Indiji. Obojica  su svoja vremena postavili na super-mekim gumama. Magnussen je odlično nadoknadio vreme na stazi pošto je vozio 116 krugova.

Bottas je tokom popodneva odradio simulaciju trke, i na kraju je bio sedmi u poretku, ispred Daniila Kvyata. Mercedesovsa simulacija trke nije bila potpuno čista pošto je Finac izgubio kontrolu u krivini Campasa i za malo izbegao kontakt sa zidom sa unutrašnje strane.

Joylon POalmer je propustio većinu jutarnje sesije zbog problema sa kočnicama, ali je tokom popodneva vozio preko 50 krugova i na kraju je bio osmi.

Ferrarijev rezervni vozač Antonio Giovanazzi je danas imao svoj debi sa Sauberom. On ove nedelje menja Wehrleina koji ima zdravstvenih problema. On je proveo većinu pre podneva u garaži zbog promene motora, ali je na kraju vozio skoro punu distancu trke.

Problemi za McLaren Hondu sus se nastavili i danas. Tim je ponovo vozio instalacione krugove, a onda je ustanovljeno da motor ponovo mora da se menja. Steffel Vandoorne je tokom popodneva izašao na stazu i na kraju je vozio 40 krugova, ali je njegovo vreme bilo skoro pet sekundi slabije od Raikkonenovog.

Lance Stroll i Williams se nisu vraćali na stazu tokom popodneva, nakon što je mladi Kanađanin oštetio bolid prilikom izletanja u krivini 9, a ekipa nije imala rezervne delove za prednje krilo.

 

(Diskusija)

2 Comments

  • Ostalo je samo jos i da se izrazavate vozacki,ili u automobilistickom stilu ili u trkackm stilu. . Jer ova dvojica voditelja F1 na SK programu -njima sta god u trkackom svetu ili na trkackoj stazi da se desi ,njima je sve to INCIDENT, . ipak je taj izraz otrcan i neprimeren . .
    Slazete se ? ?

  • Hvala bogu da se vise ne izrazavate sa pneumaticima nego kako treba ,,Gumama,, . . A toliko sam vas dugo ubfjivao i pisao i govorio da se pneumathk ne trosi ,da se pneumatici ne menjaju itd itd hvala bogu.

Leave a Reply