Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Raikkonen ispred Hamiltona i Vettela na drugom treningu

Finac je na drugoj sesiji u Montrealu jedini zabeležio vreme ispod.

Neki od vozača su se već nakon instalacionih krugova na početku treninga odlučili da voze brze krugove. Svi su u tim trenucima koristili super-meke gume, a vremena su konstantno padala kako je vreme odmicalo. Vettel je u početku uglavnom držao prvo mesto, dok je odmah iza njega bio Raikkonen. Njihova vremena su se spustila do granice od 1m14s, a Raikkonen je pred kraj njihovog prvog izlaska na stazu imao blagu prednost u odnosu na Nemca. Najbolje vreme Finskog vozača na super-mekoj gumi je iznosilo 1m13.990s.
Mercedesovi vozači su na početku treninga podelili program između vozača, pa je tako Bottas testirao meke, a Hamilton super-meke gume. Staza se konstantno ubrzavala pa je tako Bottas ubrzo došao do druge pozicije sa zaostatkom od osam stotinki, dok je Hamilton bio četvrti. Britanac je ipak potom uspeo da odveze čist krug i dođe do prve pozicije sa vremenom 1m13.955s.
Iza dva najbolja tima su po običaju bili vozači Red Bulla, ali su njihovi zaostaci bili prilično veliki.
Prvi na ultra-mekim gumama je bio Vettel koji je u svom prvom krugu, u kome je dosta grešio, vozio 1m13.744s, ali se već u sledećem spustio do 1m13.200s. Raikkonen je zaostajao desetinku ipo, ali je nešto kasnije postao prvi, i ispostaviće se na kraju, jedini čovek koji je vozio brže od 1m13s pa je sa vremenom 1m12.935s došao do prvog mesta.
Vozači Mercedesa su malo kasnije izašli na stazu i Hamilton je nakon nekoliko pokušaja bio drugi sa vremenom 1m13.150s , dok je Bottas bio četvrti sa skoro četiri desetinke zaostatka za Raikkonenom.
Poslednjih četrdeset minuta treninga je služilo timovima za evaluaciju pneumatika u uslovima sa punim rezervoarima. Tokom tog perioda smo videli nekoliko okretanja, a kontrolu su između ostalog gubili Vettel i Bottas. Dvadesetak minuta pre kraja je Verstappen morao da parkira svoj Red Bull na stazi pa je istaknuta crvena zastava.
Sesija je nastavljena 13 minuta pre kraja i do kraja nije bilo drugih uzbuđenja, a samo je Aonso popravio svoj plasman u samom finišu.
Raikkonen je ostao najbrži ispred Hamiltona, Vettela, Bottasa, Verstappena, Masse, Alonsa, Ocona, Kvyata i Pereza.

 

(Diskusija)

Leave a Reply