Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Promenljivo vreme čeka nas u Monaku, jedna DRS zona, satnica i prenos

Staza, VN Monaka / foto: thesybarite.co

Karavan Formule 1 ovoga vikenda se seli u ovu kneževinu.

Ovogodišnja VN Monaka je 69 trka koja se održava na ulicama ovog grada a od 1955. Formula 1 je svake godine dolazila baš na ovo mesto osim 2020. zbog pandemije korona virusa. Ayton Senna je najuspešniji vozač sa šest pobeda a od vozača koji su trenutno aktivni na gridu pobede su upisali Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Max Verstappen i Sergio Perez. Inače, pravi domaćin Charles Leclerc do sada je uspeo da sakupi dve pol pozicije ali sa druge strane još uvek nije bio u prilici da dočeka kariranu zastavu. Pored svega toga ove godine imaćemo i tri debitanta u najbržem cirkusu na ovoj stazi a to su Nyck de Vries, Oscar Piastri i Logan Sargeant.

Što se tiče vremenskih uslova oni će prema privim najavama biti veoma povoljni u petak i subotu, dok se za nedelju očekuje kiša.

Tako za prvi dan akcije na stazu u Monaku se očekuje lepo vreme.

Takođe, povoljni uslovi očekuju se i u subotu.

Sa druge strane promenljivo vreme oečkuje se u nedelju.

Što se tiče DRS zone poznato je da na ulicama Monte Krala ima samo jedno mesto i ono se nalazi na startno-ciljnom pravcu. Tako će se detekcija za nju vršiti na 80 metara posle 16. krivine a aktivacija biće dozvoljena posle 18 metara u odnosu na 19. krivinu.

Kao što je to već postala tradicija, Pirelli je ovoga puta spremio najmekše komponente guma gde će C3 nositi oznaku tvrde, C4 medijum i C5 meke komponente. To znači da će svakako prianjanje biti jedan od problema na stazi koja ima dobru trakciju i njena evolucija ume da bude poprilično brza, što je jedan od bitnih faktora. Sami pneumatici trpeće minimalna opterećenja a moramo i dodati da je staza presvučena novim asfaltom na pojedinim mestima.

foto: twitter.com/pirellisport

Pošto smo se ponovo vratili u Evropu opet ćemo gledati Formulu 1 u našim dnevnim terminima. Tako je prvi trening na programu u petak od 13.30h a drugi od 17h. Za subotu treća trening sesija zakazana je za 12.30h a kvalifikacije za 16h. Trka je na programu u nedelju u 15h.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply