Please assign a menu to the primary menu location under menu

Tračevi i spekulacije

Porsche odustaje od ulaska u Formulu 1?

Nemačka kompanija nije uspela da sklopi dogovor sa Red Bullom.

Tim iz Milton Kinsa i Porsche su tokom leta vodili razgovore o mogućoj saradnji od 2026. kada bi ovaj gigant trebao da se uključi na polju izrade agregata. Ipak, ovoga puta dogovor nije postignut jer je nemačka fabrika tražila da kupi 50% akcije tima što je Red Bull odbio. Sada je tim iz Milton Kinsa potvrdio da vodi određene pregovore sa Hondom, dok i dalje nema zvaničnih izjava od strane Porschea.

Sada kako navodi Auto, Motor und Sport, prvi čovek kompanije iz Štutgarta Oliver Blume kazao je za RTL da su oni podvukli liniju što se tiče najbržeg cirkusa i da su odustali od F1 projekta. Ipak, ovu odluku možemo najkasnije da saznamo tek 15. oktobra kada je i zvanično rok za prijave novih proizvođača agregata za 2026. godinu, a ako Porsche prijavi posle ovog datuma onda bi na gridu mogao da se nađe tek 2027. godine.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar