Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Pirelli u 2023. imaće šest komponenti guma

Ovo se pre svega odnosi na slik pneumatike.

Trenutno, italijanski dobavljač guma je timovima u svojoj paleti imao pet komponenata slik pneumatika i po jednu vrstu intermedijat i guma za kišu. Što se tiče slik smeša, ona su bile raspoređene po tvrdoći, od C1 najtvrđe do C5 najmekše komponente a one su u zavisnosti od karakteristika staza nosile oznake meke, medijum i tvrde.

Što se tiče naredne godine po pitanju slik guma biće dodata još jedna komponenta. Naime, trenutna C1 komponenta promeniće naziv u C0 a umesto nje biće donešena nova smeša koja će postati C1. Ostale komponente se neće menjati a ova nova bi trebalo da se koristi na Silverstonu i Suzuki.

“Trenutna C1 komponenta dobro je funkcionisala na Zadvortu i Silverstonu, pa tako nismo želeli da je sklonimo.” kazao je prvi čovek Pirellija Mario Isola. “Nova C1 komponenta ima više prianjanja od stare C1. Imamo dobru ideju šta želimo naredne godine. Mi želimo da zadržimo fleksibilnost, pa tako možemo da radimo na sitnim podešavanjima ukoliko su ona potrebna, posebno ako se ovo odnosi na zimska testiranja i na iskustva sa prvih trka.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply