Please assign a menu to the primary menu location under menu

Trke i testiranja

Pirelli predviđa jedno stajanje u Singapuru, Mercedes sačuvao jedan set medijum guma više od ostalih

Oscar Piastri, McLaren, VN Singapura 2023. / McLaren Media Centre

Italijanski proizvođač pneumatika savetuje da je dovoljno samo jedno stajanje na stazi Marina Bej.

Ukoliko ne bude nekih incidenata, Pirelli je za ovogodišnju VN Singapura proračunao da će biti dovoljna samo jedna zamena pneumatika. Tako savetuje start na medijum gumi koja bi se najkasnije do 30 kruga zamenila za tvrdu sa kojom bi se dočekala karirana zastava. Takođe, postoji i alternativna strategija sa startom na mekoj komponenti koja bi se već u 25. krugu promenila za najtvrđi pneumatik. Inače, italijanski dobavljač pneumatika izneo je i opciju sa 2 zaustavljanja, koja uključuje start na mekim do 18. kruga, prelaz na tvrde do 46. kruga i na kraju bi se trka završila takođe sa mekom komponentom.

Pirelli, Taktika, VN Singapura 2023. / foto: https://twitter.com/pirellisport

Što se tiče raspoloživih pneumatika, vozačima Red Bulla ostao je jedan set novih mekih guma viška, pre svega jer oni nisu učestvovali u Q3 delu kvalifikacija, ali je Mercedes uspeo da svojim vozačima sačuva po 2 nova seta medijum pneumatika, pa tako se može zaključiti da će George Russell i Lewis Hamilton imati agresivniju strategiju, kao i što su i sami najavili nakon kvalifikacija.

Pirelli, Pneumatici za trku, VN Singapura 2023. / foto: https://twitter.com/pirellisport

Startni Grid za VN Singapura (moguće su promene do pred sam početak trke, već je poznato da Lance Stroll neće učestvovati).

Startni grid, VN Singapura 2023. / foto: twitter.com/F1

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

 

Leave a Reply