Trke i testiranja

Pet godina prokletstva Charlesa Leclerca u Monaku (VIDEO)

Monačanin baš nema sreće na stazi koja se vozi ulicama grada u kom je odrastao.

Mnogi su već počeli da pričaju kako je Charles Leclerc uklet u Monaku nakon što u nedelju nije mogao da startuje trku usled posledica izazvanih udesom, koji je imao u finišu Q3 u subotu.

Prosto je neobično da vozač njegovog kalibra baš toliko nema sreće na određenoj stazi i što je najgore, to traje već pet godina i perioda kada je još uvek vozio u Formuli 2.

Tokom svoje sezone u Formuli 2 je osvojio pol-poziciju za glavnu trku, ali je morao da odustane zbog problema sa oslanjanjem. Zbog toga je sprint trku morao da startuje sa začelja. Tokom trke je imao sudar sa Normanom Natom i nije uspeo da završi ni tu trku. On je do kraja sezone došao do titule u Formuli 2, ali bi mu pobeda na domaćem terenu mnogo značila.

Godinu dana kasnije je prešao u Formulu 1 gde je nastupao za Alfa Romeo. Na trci je doživeo problem sa kočnicama zbog čega se zakucao u Brandona Hartley-ja i izbacio sebe i njega iz trke.

2019. je promovisan u Ferrari, a u kvalifikacijama nije uspeo da prođe dalje od Q1 nakon što je italijanski tim doneo pogrešnu odluku da ga ne šalje na stazu u trenucima kada je bilo jasno da se staza ubrzava.

Trku je započeo veoma agresivno i izveo je nekoliko sjajnih preticanja, ali je onda imao kontakt sa Hulkenbergom nakon kog je oštetio pod, a kasnije mu je pukla i zadnja desna guma. Nekoliko krugova je vozio sa potpuno uništenim podom, a na kraju je doneta razumna odluka i povučen je sa trke.

Prošle sezone se trka u Monaku nije vozila zbog pandemije koronavirusa, a ovogodišnju je dočekao sa skorom od četiri trke i četiri odustajanja.

Delovalo je kao da će mu se sreća osmehnuti ovog puta. Ferrari je pronašao brzinu, a Leclerc je osvojio neočekivanu pol-poziciju.

Na samom kraju kvalifikacija je udario u zid u šikani kod bazena i oštetio bolid. Ferrari je ustanovio da menjač u njegovom bolidu nije bio oštećen i činilo se da će Monačanin imati veliku priliku da pobedi na domaćoj trci.

Ipak, otkazalo je pogonsko vratilo na putu ka gridu i nije mogao da započne trku.

Tako Leclerc ni ovog puta nije uspeo da makar završi trku na stazi koja mu mnogo znači. Neki će reći da je uklet, drugi da nema sreće, ali ono što je sigurno je da će ga odustajanje sa ovogodišnje trke najviše boleti.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar