Tračevi i spekulacije

POTVRĐENO: VN Španije ostaje na kalendaru sve do 2026.

Formula 1 nastaviće da posećuje stazu Katalunja.

VN Španije se konstatno nalazi u kalendaru još od 1986. godine a od 1991. ovaj događaj se organizuje na stazi Katalunja pored Barselone. Takođe, ovo mesto je bilo domaćin i zimskih testova.

Kao što je ranije špekulisano a sada je i potvrđeno da će VN Španije ostati deo šampionata sve do 2026. godine a zavična potvrda stilga je i od organizatora trke i šampionata.


Ranije … 

Izgleda da će staza Katalunja još nekoliko godina ostati u kalnedaru.

Vlada Katalonije odlučila je da da zeleno svetlo produženju ugovora sa organozatorima Formule 1 na još šest godina. Za sada još uvek nema zvanične potvrde ove informacije ali izgleda da sve ide u ovom smeru. Pre ovoga ugovor sa FOM-om bio je samo produžen na godinu dana ali sada novi ugovor trebao bi da bude znatno duži.

Inače, staza Katalunja bila je na meti kritika zbog nezanimljivih trka koje su se desile u poslednjih nekoliko godina. Tokom ove godine urađene su prepravke na stazi, pre svega na desetoj krivini sa namerom da se poboljša sama akcija odnosno trkanje. Takođe, postoji i mogućnost da sa na VN Španije održi i sprint vikend.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar