Španska Formula 4

Odličan Jenić stigao do podijuma na stazi Rikardo Tormo

Naš vozač imao je dobar učinak na vikendu u Valensiji.

Ovoga vikenda na programu je bio peti trkački vikend španske Formule 4 koji je bio izuzetno dobar za našeg maldog vozača Filipa Jenića. Ceo program počeo je još u petak kada je održan i test vozača a u subotu održani su prvi treninzi i kvalifikacije. Jenić je na prvom treningu pokazao da je dobro startovao jer je zabeležio peto mesto dok je na drugiom bio slabije plasiran, odnosno zauzeo je 17. poziciju.

Prve kvalifikacije nisu dobro prošle za našeg asa, jer je zauzeo tek 14. vreme, odnosno to je bilo vreme prvog merenog kruga. To je značilo da će Filip u prvoj trci startovati sa 14. mesta a za drugu trku uziman je drugi najbrži krug sa ovih kvalifikacija. U prvoj trci Jenić je imao dosta posla, ali je na kraju trku završio na 11. mestu i tako bio prvi ispod crte koje donosi bodove a kroz cilj je ovde prvi prošao Sebastian Ogaard. Ipak, druga trka bila je mnogo bolja i ona je donela i prve bodove, gde je Jenić zabeležio osmo mesto do kojeg je došao preticanjem Begnbola u poslednjoj krivini dok je Van’t Hoff ostvario svoju novu pobedu.

Na drugim kvalifikacijama ovog vikenda, Srbin je zabeležio četvrto vreme ali je zbog brisanja krugova dvojici vozača zbog nepoštovanja granica staze, naš as promovisan na drugo startno mesto iza Danila Van’t Hoffa. Start ove trke prošao je najbolje moguće za Srbina, pošto je Van’t Hoff ostao zaglavljen na startu a Jenić je na ovaj način poveo kolonu. Posle 7 krugova na stazu je izbačen siguranosni auto zbog dva nezavisna incidenta koja su se desila, ali je na restartu Sebastian Ogaard uhvatio našeg asa na spavanju i preuzeo prvo mesto. Od tada Jenić je bio u sendviču između vodećeg Ogaarda i Van’t Hoffa, ali je posle velikih brobi koji je vodio na kraju izgubio drugo mesto od Holanđanina koji je trenutno vodeći u šampionatu. Na kraju, Ogaard je pobedio ispred Van’t Hoffa dok je Jenić stigao do prvog podijuma u ovom šampinatu.

Leave a Reply