Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Newey o RB19: Ovaj bazičan koncept se pokazao kao pristojan

Adrian Newey, Red Bull, VN Saudijske Arabije 2023. / Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Red Bull je ove sezone napravio veoma moćan bolid.

RB19 je u 2023. uspeo da pobedi na svih pet održanih trka i osim Fernanda Alonsa koji je donekle uspeo da prati dvojac tima iz Milton Kinsa, Red Bull za sada nema ozbiljnu konkurenciju na stazi. Jedan od najzaslužnijih čoveka za ovakav uspeh jeste i glavni dizajner tima Adrian Newey koji je izjavio da je RB19 samo evolucija RB18.

“Za sada, ovaj bazičan koncept se pokazao kao pristojan.” kazao je čuveni dizajner za Talking Bull Podkast a prenos Gpblog. “RB19 je u odnosu na prošlu godinu samo detaljna evolucija. Mi smo kritikovali obalsti sa kojima nismo bili zadovoljni. Bolid je bio pretežak a bilo je i nekoliko stvari oko vešanja sa kojima nismo bili srećni.”

Max Verstappen, Red Bull, VN Bahreina 2023. / Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

I pored toga što Red Bull izgleda nepobedivo, ovaj Britanac smatra da sezona još uvek nije gotova.

“Moramo da budemo programatični i uvek na svojim nogama.” dodao je Adrian Newey. “Zbog toga što još uvek imamo 20 trka do kraja. Ostali će puno da se trude i stvari mogu brzo da se promene u Formuli 1. Moramo i mi da forsiramo i videćemo gde ćemo stajati na kraju godine.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

2 Comments

Leave a Reply