Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Mercedes: Nemamo nameru da spasavamo VN Nemačke

Toto Wolff je medijima u Brazilu potvrdio da njegov tim nema nameru da pomogne organizatorima VN Nemačke da zadrže mesto na kalendaru.

I pored velikih uspeha Nica Rosberga i Mercedesa, Bernie Ecclestone je obeležio VN Nemačke i VN Brazila kao trke koje bi mogle da izgube svoje mesto na kalendaru.

„Nije na nama da krojimo kalendar. To su odluke koje donosi Bernie. Mi se nećemo mešati i ne znam da li će trka ostati na kalendaru. Ona je za nas bitna samo zato što se održava na domaćem terenu, ali mi tu ne možemo više da pomognemo“, izjavio je Wolff.

Što se VN Brazila tiče, Ecclestone se u sredu sastao sa predsednikom Brazila od koga nije tražio da se Vlada Brazila više uključi u podršku trke.

„Samo smo se sreli i pitao sam ga kakvo je generalno njegovo mišljenje. Ja nemam pojma šta on može da uradi kao predsednik pošto je tek došao na vlast. Potrošili su mnogo para na Olimpijske Igre i Svetsko Prvenstvo u fudbalu. Ovde je situacija malo teža. Promoter se trudi da zaradi pare ili da bar bude na nuli. Na kraju smo mi ti koji gubimo ako nemaju da nam plate. Što se nemačke tiče, istina je da Mercedes kao nemački proizvođač ima velike uspehe, ali u nemačkoj ne postoji interesovanje da se trka održi. To je čisto komercijalno pitanje. Pokušali smo da spasemo šta možemo, ali mislim da im je ponestalo kredita“, izjavio je Ecclestone.

 

(Diskusija)

Leave a Reply