Vesti

Mercedes je naneo štetu Red Bullu od 3 miliona evra

auto-motor-und-sport.de/Wilhlem

Tim iz Milton Kinsa na poslednje dve trke bio je umešan u udese.

Max Verstappen i Lewis Hamilton imali su veliki incident na VN Velike Britanije kada je Holanđanin završio u zidu posle čega je njegov RB16B imao veliku štetu. Takođe, ni start VN Mađarske nije bio bolji, pa je posle greške Valtterija Bottasa nastao karanbol posle čega je Maxu Verstappenu bolid bio oštećen ali je trku odmah morao da završi Sergio Perez. Sa druge strane za incident na Silverstonu Hamilton je dobio kaznu od stajanja od 10 sekundi dok će Bottas u Belgiji startovati sa 5 mesta niže pozicije nego inače.

“Sve do poslednje dve trke, prvi deo sezone bio je pozitivan, e onda je sve to prešlo na negativan način.” kazao je Helmut Marko za Motorsport-Magazin. “Kao rezultat mi moramo da se pitamo da je sistem kažnjavanja pravedan posle dve greške Mercedesa. Možda bi trebalo da imamo različite standarde u kažnjavanju. Tako je Antionio Giovinazzi dobio stani-kreni kaznu zbog prekoračenja brzine u pitlenu a Sebasstian Vettel je diskavlifikovan jer nije imao dovoljno goriva u rezervoaru. Sada mi imamo dva polomljena motora zbog Mercedesove greške što će nas sve to dosta finansijski koštati. Ukupno, ove popravke vrede 3 miliona dolara i to je cifra koja nas dosta koči. Takve stvari mogu da budu odlučujući faktor u borbi za titulu. Zbog toga moramo na drugačiji način da sagledamo situacije kada neki vozač izazove incident, pa tako da timovi koji nisu odgovori za to a pretrpali su štetu moraju da budu isključeni iz pravila ograničenja budžeta ili da se uvede neko džoker pravilo.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

5 Komentara

Ostavi komentar