Vesti

Melburn želi da ponovo bude prva trka u sezoni

Clive Mason/Getty Images/redbullcontentpool.com

Ova staza nedavno je produžila saradnju sa FOM-om.

Prvi čovek VN Australije kazao je da su oni raspoloženi za rotiranje datumima u kalendaru posle produženja svog ugovora. Tako će trke na Albert Parku ostati u šampionatu sve do 2035. a ona je od svog ulaska u najbrži cirkus 1996. važila za prvu koja je otvarala sezonu osim perioda između 2006. i 2010. kada je to činio Bahrein. Situacija se ponovila i u poslednjih nekoliko godina kada je VN Australije otkazana zbog pandemije korona virusa.

Ove godine karavan je ponovo posetio Melburn koja je bila treća runda u sezoni, jer su organizatori želeli više vremena kako bi se posle duge pauze ponovo pripremili za trku. Drugi veliki razlog zbog čega se to deislo je verski praznik Ramazan koji se ove godine praznovao od 1. aprila do 1. maja zbog čega u tom terminu Bahrein i Saudijska Arabija nisu želele da organizuju trku. Iz sličnog razloga ni organizatori trke u Australiji ne žele da im se trka poklapa sa uskršnjim praznicima.

“Uvek smo želeli da budemo prva trka. Mislim da ima nešto specijalno u tome, nove boje bolida, timovi, svežina.” kazao je organizator trke za VN Australije Andrew Westacott za magazin In The Fast Lane. “U gradu kao što je Melburn vi nemate priliku da generišete takvu energiju i medijsku privlačnost na isti način kao što je to bio sličaj kada su pred vama bile održane dve trke. Ipak, mislim da sve dok smo prva trka, druga ili treća onda je to pravi momenat za nas.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar