Please assign a menu to the primary menu location under menu

Tračevi i spekulacije

Ricciardo traži odštetu od McLarena u vrednosti od 21 miliona dolara

Australijski vozač želi da bude plaćen za izlazak iz ugovora sa britanskim timom.

Već svima je dobro poznata saga između Oscara Piastrija, Alpina, McLarena i Daniela Ricciarda. Naime, Piastri je rešio da izađe iz ugovor sa sa francuskim timom i verovatno potpisao za McLaren koji na sve načine sada gleda da raskine saradnju sa Ricciardom.

Sada, prema navodima Speedcafea.com, iz više izvora priča se da je ovaj Australijanac tražio od svog tima odštetu od 21 miliona dolara za privremeni raskid, jer ima važeći ugovor sa narednu godinu. Naime, u ovu cifru uračunata je i opcija da ako Ricciardo potpiše ugovor sa nekim timom za 2023. visina njegove plate biće refundirana McLarenu.

Sa druge strane ovo nije jedina cifra koja može da košta tim iz Vokinga a jedna od njih su takođe i troškovi suda. McLaren je već zatražio proveru ugovora između Oscara Piastrija i Alpina, koji je navodno potpisan između njega i Alpinove akademije zbog čega je bio aktiviran i sud u Francuskoj. Takođe, ukoliko Piastri i McLaren imaju ugovor onda bi tim iz Vokinga bio spreman da snosni i troškove eventualne izlazne klauzule za koji se sugeriše da je možda čak 15 miliona.

Na kraju, kada se podvuče crta, po proračunima ovog izvora na Ricciardovih 21 miliona ako se doda i ovih 15 miliona, dovođenje Piastrija u Voking mogao bi skupo da košta McLaren.


McLaren raskida ugovor s Ricciardom, uskoro potvrđuje Piastrija?

Možda će uskoro ovo TV novela imati kraj.

Pošto je Fernando Alonso rešio da napusti Alpin i ode u Aston Martin, francuski tim je rešio da potvrdi Oscara Piastrija kao njegovu zamenu, ali je mladi Asutralijanac to odbio. Prema sve zvučnijim navodima on se je već dogovorio sa McLarenom koji ujedno treba da raskine saradnju sa Danielom Ricciardom.

Danas, kako više izvora navode, tim iz Vokinga informisao je svog vozača o namerama za prevremeni raskid ugovora, dok je sa druge strane već ima važeći ugovor sa Oscarom Piastrijem za 2023. ali na mestu rezervnog vozača sa opcijom da on može da se nadogradi na još nešto više. Izgleda da se to baš dešava. Sada ostaje da se McLaren i Ricciardo dogovore o uslovima raskida, jer su obe strane imale i dogovorenu saradnju i za 2023.

I dalje se čeka zvanična potvrda.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

1 Comment

Leave a Reply