Vesti

McLaren: Pravilnik za 2022. je pun zamki

Tehnički direktor tima James Key smatra da novi tehnički pravilnik dolazi sa nekim zamkama.

Formula 1 će izgledati potpuno drugačije sledeće sezone zahvaljujući novim pravilima, koja za cilj imaju da omoguće bolje trkanje.

Timovi su sa ranijim promenama pravila uspevali lako da nadoknade izgubljeno u slučaju da u prvoj godini naprav grešku sa dizajnom, ali Jamees Key kaže da to ovog puta neće biti tako lako.

Vozači poziraju pored prototipa bolida za 2022.

„Možete da pretpostavite da će restriktivnija pravila prosto smanjiti šanse da pogrešite u dizajnu. Trenutna pravila su mnogo kompleksnija. Ipak, i pored toga postoje neke stvari koje mogu da se pametno iskoriste i to će biti glavna priča u 2022. Ipak, nemojte da očekujete nešto kao duple difuzore iz 2009. Pravila su prosto previše stroga, ali postoje zamke. Lako može da se ispostavi da vaša platforma nije optimalna nakon što vidite dizajn rivala. Promene su posao tek za sledeću sezonu i to definitivno neće moći da se ispravi u prvoj godini“, izjavio je Key.

Prototip bolida za 2022.

Ono što bi dodatno moglo da oteža posao nekom timu koji ne stvori dobar dizajn od početka je ograničenje budžeta.

„Jasno je da ćemo mnogo pažljivije pratiti brojke sada kada imamo ograničenje budžeta. Ipak, sve to zavisi i od toga kako su sredstva raspoređena i to može da varira od ekipe do ekipe“, dodao je Key.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar