McLaren objasnio zbog čega nije moguće da sami proizvedu svoj motor

McLaren Media Centre

Zak Brown objasnio je zbog čega ovaj tim nije u situaciji da sagradi pogonsku jedinicu.

Tim sa bazom u Vokingu je prošle nedelje obelodanio da će se posle nekoliko godina pauze ponovo vratiti na Mercedesove agregate. Kombinacija ova dva brenda je već nekoliko puta u prošlosti bila uspešna, pa je tako 2008. Lewis Hamilton osvojio svoju prvu titulu. McLaren se 2015. godine odlučio da krene u saradnju sa Hondom koja nije bila tako dobra, da bi se tri godine kasnije prebacio na Renaultove agregate pa se od 2021. ponovo vraća na starog pantnera Mercedes. Ujedno i prvi čovek tima objasnio je situaciju zbog čega oni trenutno nemaju mogućnosti da proizvedu svoj motor.

“Vi morate biti mnogo veći proizvođač (OEM – Original Equipment Manufacturer) kako bi vam se sve isplatilo kroz prodaju automobila.” kazao je Brown za Motorsport.com. “To ima smisla za Mercedesa, Renault i Hondu ali to nije slučaj sa McLarenom koji ne prodaju toliki broj automobila.”

Sa ovim mišljenjem složio se i šef tima Andreas Seidl:

“Da bi ste proizveli motor u Formuli 1 treba vam mnogo novca. Potrebni su vam veliki budžeti svake godine kao i dosta vremena da uhvatite priključak za ostalima.”

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar