Marko: Kvalifikacioni planovi za 2020. godinu su apsurdni

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Vodeći čovek Red Bulla ne slaže se da se naredne sezone uvede mala mini trka u borbi za pol poziciju.

Liberty Media izjavila je da će naredne sezone uvesti da se na dve ili tri trke promeni sistem kvalifikacija uvođenjem male mini trke, kako bi se na stazi videli efekat promena. Trenutno imamo kvalifikacionu sesiju kroz tri formata dok je za 2020. planirana mini trka koja će odrediti vlasnike pol pozicije.

“Ovi planovi su apsurdni.” kazao je Marko za AutoWeek.”Ako nove planove sprovedemo na stazama kao što su Monako, Singapur ili Barselona, oni će biti beskorisni jer je tamo dosta teže obilaziti. Nećete morati to da gledate jer se ništa neće promeniti.”

Marko misli da je ključno da Formula 1 ostane ista ali da je potrebno da se pronđe drugačiji pristup kako bi ona bila zanimljivija.

“Naš sport mora biti kao fudbal ili tenis, gde se počeni uslovi nisu fundamentalno promenili u poslenjih 30, 40, 50 godina. Gledaoci moraju da razumeju pravila trkanja. I na kraju, najbrži čovek mora da pobedi. Ne trebaju nam drugačije intervencije. Moramo da smislimo rešenje da svima pružimo podjendnake uslove. Takođe, važnost aerodinamike moramo da redukujemo. Zbog toga je teško preticati na nekim trkama.”

(Diksusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar