Vesti

McLaren: Neki timovi pokušavaju da povećaju iznos dozvoljenog budžeta

McLaren Racing/Steven Tee/Motorsport Images

Britanski tim se žestoko protivi ovom predlogu.

Formula 1 je u novoj sezoni planirala da se održi šest sprint vikenda a prvi će se već desiti na otvaranju sezone u Bahreinu. Ipak, na ovom polju ima puno diskusije pre svega oko samog formata pa tako jedan od predloga je da pobednik sprint trke možda i ne dobije pol poziciju za glavnu trku. Takođe, glavna tema je povećanje budžeta pre svega zbog mogućih oštećenja koja bi se desila pod ovim uslovima.

Za sada dozvoljeni budžet prema timu iznosi 140 milina dolara a naredne godine ona će pasti za 5 miliona i iznosiće 135 miliona. Ipak, šef tima iz Vokinga veruje da je određeno povećanje budžeta dobro ali da neki timovi rade na tome da ono bude dosta veće. To se nikako ne dopada Zaku Brownu koji je u razgovoru za Motorsport.com rekao da se oni jako protive takvoj ideji.

U 2021. timovi su dobili dodatnih 450 hiljada američkih dolara za učešće u tri sprint trke kao i dodatnih 100 hiljada na ime popravki. Prema rećima vodećeg čoveka McLarena timovi koji žele dodatno uvećanje budžeta su oni koji su prošle godine potrošili veoma malo para na saniranju kvarova.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar