Vesti

Mazepin mora u vojsku?

Otac Nikite Mazepina je otkrio da bi karijera njegovog sina u Formuli 1 mogla da bude prekinuta na određeni period zbog služenja vojnog roka.

Mazepin je imao dosta problema na početku sezone kada su ga svi ismevali, ali sada na poslednje dve trke pokazuje napredak.

Taj momentum bi međutim mogao da bude prekinut zbog toga što bi u bližoj budućnosti mogao da bude pozvan u domovinu na služenje obaveznog vojnog roka.

“Nikita ima 23 trke, ali mu je rečeno da mora da služi vojsku. Rečeno mu je da konstantno mora da bude prisutan u bazi na obuci bez izuzetaka. On ima trke svake dve nedelje i ne znam kako će to da postigne. Koga to da pitam? Pri tom ovo nije samo Nikitin problem, već svakog sportiste koji je u sličnoj situaciji”, izjavio je Nikitin otac Dmitry na međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Nikita Mazepin je u Bakuu objasnio svoju situaciju. Naglasio je da se već dve godine školuje u vojnom odeljenju i nada se da bi nakon treće godine mogao da postane rezervni oficir.

“U Rusiji je vojni rok obavezan za sve koji su sposobni. Postoje dve opcije. Prva je da završite fakultet i služite godinu dana. Druga je vojno odeljenje ako su vam fizički i akademski rezultati dovoljno dobri. U slučaju vojnog odeljenja, imate časove jednom nedeljno i obuku da postanete rezervni oficir. To traje tri godine i časovi su uvek u učionici. Ja već dve godine prolazim obuku u vojnom odeljenju i imam još godinu dana pred sobom. Nakon toga se nadam da ću postati rezervni oficir”, rekao je Mazepin.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar