Massa: Ferrari je problem a ne Vettel

Ovaj Brazilac veruje da je Sebastian Vettel veoma dobar vozač ali da Ferrari nije bio na potrebnom nivou kako bi došli do titule.

Nemac će na kraju ove godine napustiti Maranelo ali za sada još nije obajvio svoje planove za budućnost. Posle dolaska iz Red Bulla 2015. Vettel nije uspeo da osvoji šampionat a najbliže tome bio je pre tri godine. Ipak, Ferrari nije osvojio titulu još od 2008. kada je tim iz Maranela bio prvi u plasmanu konstruktora. Te godine Felipe Massu od šampionata delilo je samo nekoliko minuta ali je na kraju Lewis Hamilton došao do svog prvog odličja.

“Ne možete da zaboravite kada je Ferrari poslednji put osvojio titulu (konstruktrosku) u 2008.” kazao je Massa za Sky Sports F12 Vodcast. “Tačno je da je mnogo dobrih vozača prolazilo kroz tim i nisu uspeli da pobede. Posle 2008. ja sam bio tamo i mi nikada nismo imali bolid za šampionat. Fernando Alonso je definitivno uradio neverovatan posao u 2010. On je bio na limitu kako bi se borio za titulu. Ali, da budem iskren, bolid nije imao te performanse da postane šampionski, ali je on napravio neverovatnu stvar.”

“Kasnije su prolazili i drugi vozači, Sebastian i Kimi, pa i oni nisu bili u poziciji da pobede jer tim nije bio perfektno spreman te sezone. Tako da ovaj problem nije samo vezan za Sebastiana. Sebastian je odradio mnogo dobrih trka i uvek je bio ispred svog timskog kolege, čak i ispred svog dobrog druga i šampiona Kimija.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *