Vesti

Marko: Red Bull je pregovarao sa Norrisom

Helmut Marko, Red Bull

Savetnik ekipe Red Bull je priznao da je njegov tim pokušao da započne pregovore sa Norrisom oko dolaska u tim iz Milton Kinsa.

Austrijski tim je bio zainteresovan za dovođenje Norrisa, pre nego što je Britanac potpisao novi ugovor sa McLarenom ranije ove sezone.

Iako detalji tog ugovora nisu poznati, veruje se da će Norris ostati u McLarenu najmanje do kraja 2023. Sada se čini da je njegov novi tim mogao da bude Red Bull da nije želeo da nastavi saradnju za McLarenom.

Max Verstappen i Lando Norris
Max Verstappen i Lando Norris

Red Bull je na kraju produžio saradnju sa Perezom, a Norris je definitivno bio na njihovoj listi želja nakon sjajne prošle i dobrog početka ove sezone.

„Imali smo razgovore sa njim, ali on je vezan za McLaren na duži period“, rekao je Marko.

On ipak kaže da bi Max Verstappen ostao broj jedan u timu čak i da su doveli Norrisa.

Max Verstappen i Lando Norris
Max Verstappen i Lando Norris tokom VN “Emilija Romanja” 2021.

„Norris mi je zapao za oko još ranije. Međutim, Max je i dalje na vrhu moje rang liste pošto on može da donese rezultat odmah i bez obzira na uslove. Ne pravi greške i to je ponovo pokazao u finišu trke u Sočiju. Da smo ga povukli u boks krug ranije, možda bi čak i pobedio“, izjavio je Marko.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar