Vesti

Alfa Romeo: Giovinazzi ima šansu da spasi svoje mesto u timu

twitter.com/alfaromeoracing

Frederic Vasseur izjavio je da Italijan ima mogućnost da ostane tu gde jeste i naredne sezone.

Alfa Romeo potvrdio je da će u tim od naredne sezone stići Valtteri Bottas dok ime njegovog timskog kolege još uvek nije poznato a za ovo mesto spominju se nekoliko kandidata. Jedan od najvećih pretendenata za ovo mesto je svakako Kinez i juniorski vozač Alpina Guanyu Zhou za koga se navodi da bi mogao da donese veliki sponzorski paket.

Sa druge strane Antionio Giovinazzi je na poslednjih nekoliko događaja imao dobre kvalifikacione rezultate, među kojima su dve sedma mesta na u Holandiji i Italiji ali vozač Alfa Romea nije uspeo da metrijaluzuje ove rezultate. Ipak, Vasseur veruje da Italijan ima šanse da i naredne godine ostane sa timom.

“Mislim da je dobra stvar u ovoj našoj poziji jeste što imamo mogućnosti da čekamo, pa smo tako sa pojedinim vozačima u kontaktu.” kazao je on za Racer. “To je i prilika da se i Antionio popravi. Ovo smatram kao i dodatnu priliku za njega, jer je on momak koji može mnogo i zna kako da se popravi. Mnogo je teže kada niste u bolidu i morate da čekate i da vidite šta će uraditi ostali. Sada Antionio ima priliku i može da je uzme. Kada pričamo o performansama, mi moramo da razgovaramo o učinku na kvalifikacijama i trci. Prošle godine on je imao dobre trke kao i odlične prve krugove, pa je tako to dobro fukcionisalo. Ove sezone on se malo muči sa poboljšanjem forme u kvalifikacijama u Q1. Sada je počeo da se popravlja, pa je uspevao da stigne i do Q3 i da radi na sitnim podešavanjima za samu trku.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar