Marko priznao da Verstappen možda nekada napusti Red Bull

Hamad I Mohammed - Pool/Getty Images/redbullcontentpool.com

Jedan od vodećih ljudi tima iz Milton Kinsa izjavio da ukoliko se ovo desi svakako neće biti džabe.

Hlemut Marko kazao je da u ugovoru između Red Bulla i Maxa Verstappena stoji klauzula o performansama, koja će biti na snazi sve do 2023. godine.

“Da, postoji klauzula o performansama. Ne želim da idem u detalje, ali manje-više ona govori o tome da se Max mora boriti za pobede kao i da je merilo svega šampionska titula. Ako to on može da uradi, onda se ovaj ugovor produžava. Ako ne, onda njegov odlazak neće biti za džabe.” kazao je Marko za F1-Insider.com.

Kao i ranije, to bi značilo da bi Vesratppenov bolid morao da bude najmanje sa 0.3 sekunde zaostatka za najbržim bolidom. U odnosu na prošlu sezonu i Mercedes, to bi značilo da bi Red Bull morao da popravi svoje performanse jer je Verstappenov zaostatak za Hamiltonom bio prosečno oko pola sekunde.

Ipak, Marko je dodao da su pobede osnov DNK-a Red Bulla: “To je naš cilj i mi verujemo u njega, ne samo zbog Maxa već nam je to u krvi. Mislim da na svim stazama sada možemo da ispunimo uslov iz ove klauzule.”

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar