Marko i Horner razgovarali sa Mateschitzem o mogućoj kupovini Hondinog postrojenja

f1lead.com

Honda je najavila povlačenje iz Formule 1 posle 2021. godine.

Helmut Marko i Christian Horner trebalo bi da su sada trenutno u Austriji, gde će imati sastanak sa vlansikom kompanije Dietrichom Mateschitzem. Predmet razgovora je mogućnost da ova kompanija otkupi sva postrojenja od Honde kako bi bili u mogućnosti da sami proizvedu motor.

Red Bull sada nije u žurbi da nađe novog dobavljača agregata, jer japasnki proizvođač će posle 2021. napustiti šampionat. Najrealnije opcije su da tim nabavi agregat već od Mercedesa, Ferrarija ili Renaulta, ali izgleda da je četvrta opcija sve više moguća.

Kako navode mediji, Red Bull želi da otkupi sva postrojenja od Honde za razvoj agregata ali da u to želi da uključi još jednu stranu odnosno proizvođača koji će im pomoći za sam razvoj agregata. Ovu informaciju preneo je MissedApex Podcast koji navodi da su Horner i Marko već u Austriji gde pokušavaju da od vlasnika komapnije dobiju finansisjko odobranje za ovakav projekat.

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *