Vesti

Leclerc: Nove gume su teže za vožnju

Ferrari Media Centre

Vozač Ferrarija je dva puta uspeo da dođe do pol pozicije u prošloj sezoni.

Charles Leclerc imao je jednu izazovnu godinu sa italijanskim timom sa puno uspona i padova gde je na kraju Carlos Sainz uspeo da se u poretku vozača nađe ispred njega. Sa primenom novih pravila tim iz Maranela se nada da će moći da se ukljući u borbu za vrh, jer je dosta ranije krenuo sa razvojem bolida za novu sezonu.

I ako su novi bolidi još uvek u fazi izrade, nije tajna da su se vozači već oprobali u simulatorima. Ono što je Leclerc odmah primetio je drugačije ponašanje guma.

“Tu je baš velika razlika.” kazao je vozač Ferrarija o simulaciji sa novim pneumaticima od 18 inča. “Sada je izazov veći, mislim za nas vozače sama vožnja se razlikuje. Mislim da je veći radni prostor i da će ove gume duže raditi u hladnijim uslovima, što je dobro, ali se one drugačije ponašaju sa bolidom u brzim krivinama.”

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar