Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Lauda: Ajkulino peraje služi samo za reklamu

Jedan od šefova ekipe Mercedes Niki Lauda, tvrdi kako ovaj dodatak na poklopcu služi samo za to da sponzori imaju dodatno mesto za reklame.

Kako je Lauda rekao u izjavi za medijsku kuću ORF, Mercedes je podržavao ekipu Red Bulla, koja je bila izričita u zahtjevima da se spriječi dodavanja “ajkulinog repa” na poklopce motora bolida. Ovaj dodatak našao se na udaru navijača tokom presezonskih testova u Barseloni, a FIA-a dobila je brojne kritike na račun toga.

Istini za volju, šef Red Bull ekipe, Christian Horner, sve vrijeme se žestoko protivio ovom, kako ga sada deklarišu, aerodinamičkom dodatku, iako je očigledno da je on sve, samo ne aerodinamički dodatak bolida.

Mercedesov ne izvršni predsednik, Niki Lauda, sada otkriva kako je njemački tim sve vrijeme bio na strani zabrane ovog dodatka:

“Peraja je bila povod za veliku raspravu u strateškoj grupi, ali je Red Bull preglasan radi uobičajene paranoje u F1. Razlog je jednostavan. Drugi timovi su rekli – Mi možemo staviti natpise sponzora na njega, jer je ustvari veliki pano. I, dodatak je ostao.” kazao je Lauda.

Ipak, za sada čudi, ako je vjerovati Nikiju, da niko od F1 timova ovaj prostor na repu bolida nije iskoristio u marketinške svrhe, niti je na njega stavio ime bilo kog sponzora. Možda je sve ovo još u najavi, a prava akcija tek slijedi.

(Diskusija)

Leave a Reply