Kubica: NIje bilo lako odbiti Ferrarijevu ponudu

Poljski vozač imao je ponudu italijanskog tima da postane njihov rezervni vozač.

Robert Kubica ove sezone, posle teške povrede vratiće se u Formulu 1 sa timom Williamsa, dok je takođe imao i ponudu koja je došla čak iz Maranela. Naime, Ferrari je na kraju sezone ostao bez Danila Kvyata i Antonija Giovinazzija koji su otišli u Toro Rosso i Sauber, pa je tako ostalo upražnjeno mesto rezervnog vozača.

“Ja sam znao šta moram i šta bih voleo da uradim, ali neke stvari su bile malo više komplikovanije kada su se pogledale iz drugog ugla.” kazao je Kubica za Motorsport. “Imao sam ponudu koja je bila veoma interesantna i nije bilo lako reći ne. Na kraju, ja sam trkač, iako se nisam baš duže vreme trkao ali sam doneo odluku u skladu sa mentalitetom. Srećan sam što sam to uradio i sada je veliki izazov ispred mene.”

On je priznao da je morao da izvede neka priloagođavanja kao trkački vozač, jer je nekoliko sezona proveo na poziciji razvojnog vozača:

“Kada je vozim bolid, moram da imam na umu da timu kažem prave informacije kako bih imali dobar tempo sa najmanje rizika. Sada mi je to lakše jer sam već neko vreme proveo sa ovom ekipom. Moram da se fokusiram na druge stvari, koje će mi biti korisne u trci. Neke stvari su sada drugačije.”

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar