Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

POTVRĐENO: Otkazana trka za VN Emilije Romanje

foto: twitter.com/grill_girlsmx

Zbog velikih kiša i poplava organizatori su se odlučili da ne održe trku.

Posle razgovora između FOM-a, predsednika FIA-e, prestavnika aktuelnih vlasti, predsednika automomobilskog kluba Italije, predsenika regina Emilije Romanje, gradonačelnika Imole i promotora, odlučeno je da se trka Formula 1 za VN Emilije Romanje ipak ne održi.

Razlog za ovu odluku su loše bezbednosni uslovi, što otežava samo organizaciju ovog događaja, kao i da nije momenat za njeno održavanje zbog tragičnih događaja koje su zadesili ovaj region.

 


Tokom dana doneće se odluka u vezi sa trkačkim vikenom.

Kako prenose novinari koji se nalaze u Imoli, organizatori trke i FOM trebalo bi da danas u 14h objave odluku o sudobini trkačkog vikenda. Prema njihovim rečima jedna od opcija je izmena u rasporedu, dok postoji i opcija otkazivanja trke ali je ona malo verovatna. Sa druge strane staza je i dalje zatvorena zbog veike količine vode koja je ostala nakon padavina.


Ažurirano 17.05.2023. u 08.30h

Puno vode ostalo u Imoli, timovi zamoljeni da danas ne dolaze na stazu

Zbog obilnih padavina situacija je i dalje teška u ovom regionu Italije.

Kako prenosi dobro obavešteni novinar Adam Cooper, timovi su zamoljeni da danas ne dolaze na stazu zbog velikih količina vode koja su se stvorile posle jakih kiša, pa tako ne mogu da provere svoe garaže. Takođe, po njegovim rečima tokom ovog jutra razgovaraće se o mogućem odražavanju ili otkazivanju trke a postoji i opcije da on bude odložena za neki drugi datum.

Ovako izgleda Formula 2 padok ovog jutra:


Juče 16.05.2023.

Jake kiše u Imoli, osoblje zamoljeno da napusti stazu

Velike padavine pogodile su severni deo Italije.

VN Emilije Romanje je na rasporedu da se održi ovog vikenda, ali stvari nisu krenule onako kako bi trebalo. Loši vremenski uslovi već su po drugi put pogodili ovaj deo zemlje, gde je pala velika količina kiše, što je stvorilo i veliku količinu vode. Tako je i osoblje staze u Imoli zamoljeno da napusti stazu.

Za sada nema informacija da li su moguća neka odlaganja i pomeranja oko planiranog rasporeda za VN Emilije Romanje a padavine se najavljuju i u narednih nekoliko dana.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

3 Comments

Leave a Reply