Vesti

Horner: Renault je u Formuli 1 bio zainteresovan samo za marketing

Šef ekipe Red Bull da je bivše rukovodstvo Renaulta bilo zainteresovano samo za marketing.

Red Bull i Renault su pre hibridne ere postigli veliki uspeh sa četiri uzastopne titule u obe konkurencije. Međutim, pravila su se promenila, a Renault nije mogao da proizvede novi motor koji bi mogao da bude konkurentan Mercedesovom.

Horner kaže da je išao u Francusku i pokušavao da ubedi bivšeg generalnog direktora Renaulta da investira više razvoj F1 motora. Ipak, on je stekao utisak da čelne ljude Francuskog proizvođača to prosto nije interesovalo, za razliku od sadašnjeg generalnog direktora Luce de Mea.

“To je bio jako težak period zato što smo mi bili kupci njihovih motora. Bio sam u Francuskoj sigurno 3-4 puta i imao razgovore sa Carlosom Ghsnom i rekao sam mu da treba a troše malo više i malo pametnije novac ako su već u Formuli 1. U suprotnom je oni što su trošili išlo u nepovrat.”

“Međutim, Formula 1 nikada nije bila u njegovom srcu. Za njega je ona bila samo marketing platforma. Prosto nije imao strast za razliku od njihovog novog direktora koji je željan da juri performanse i rezultate”, izjavio je Horner.

Na kraju se Red Bull zbog takvog stava Renaulta odlučio za partnerstvo sa Hondom koje ove godine počinje da daje rezultate koje Austrijski tim čeka od 2013.

Od sada možete nas pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog kao i da svoj komentar o ovoj temi sada možete ostaviti na dnu ove stranice.

Ostavite komentar