Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Horner potvrdio da ni jedan inženjer neće preći iz Red Bulla u Ferrari

Christian Horner, Red Bull, VN Majamija 2023. / Chris Graythen/Getty Images/Red Bull Content Pool

Za sada je poznato da će trkački direktor Ferrarija postati šef AlphaTaurija.

Laurent Mekies odlučio se da napusti tim iz Maranela i pređe u Faencu, gde će odmetni odlazećeg Franza Tosta. Za sada uslovi za odlazak ovog Francuza još uvek nisu određeni jer on ima važeći ugovor sa Ferrarijem pa je potrebno da se nađe zajednički jezik oko raskida.

Franz Tost je izjavio je da je moguće da će se ova situacija rešiti na veće nivou.

“Pre svega, to je sve između Laurenta (Mekiesa) i Freda (Vasseura).”kazao je trenutni šef AlphaTaurija. “Onda, naravno da će Red Bull preuzeti ulogu u sve ovome. Mislim da će Oliver Mintzlaff (prvi ćovek UO kompanije Red Bull) pozvati prvog čoveka Ferrarija da bi se pronašlo rešenje.”

Pierre Wache, Enrico Balbo, Red Bull, Testiranje Bahrein 2023. / Mark Thompson/Getty Image /Red Bull Content Pool

Zbog toga u javnosti postojala je i informacija da je Ferrari voljan da ranije pusti Laurenta Mekisa kako bi takođe ranije dobio neke inženjera iz Red Bulla sa kojima je dogovorio suradnju. Zbog toga se tokom VN Majamija oglasio i Christian Horner koji je negirao ove navode.

“Da li će biti razmena “talaca” za Laurenta Mekiesa?” kazao je šef Red Bulla. “Ali, je nemam nikakve “taoce”. Trenutno nemamo nikakvih planirani odlazaka našeg osoblja na seniorskom ili srednjem nivou. Individualci koji su bili ranije spominjani u kontekstu sa Ferrarijem su došli kod mene prošle nedelje i prijavili da su meta ovih tračeva. Znate, to je Formula 1 i to se dešava. Ali, nemamo planova da neki naši viši inženjeri napuste tim i odu u Maranelo.”

Kako se ranije navodilo imena koja su bila spominjana da bi mogla da napsute Red Bull i odu u Ferrari su direktor performansi Pierre Wache i šef aerodinamičkog odelenja Enrico Balbo.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Leave a Reply