Horner: Abiteboul je sada “veća riba za prženje”

uk.motor1.com

Šef Red Bulla izjavio je da je francuski proizvođač sada totalno druga kompanija nego ranije.

Renault je još od 2007. krenuo da snabdeva Red Bull svojim motorima da bi ova veza pukla i došla do kraja 2018. godine. Od tada je tim iz Milton Kinsa uzeo Hondine agregate, ali pošto Japanci izlaze iz šampionata posle 2022. sada se Red Bull našao u situaciji da ponovo traži novog dobavljača.

“Mi moramo da obavimo duboku analizu, ali smo zahvali Hondi što nam je dala ovakvo upozorenje čak godinu i po dana ranije.” kazao je Horner za Channel 4. “Da su oni ovu odluku doneli naredne godine za nas bi to bila katastrofa. Mislim da do kraja godine ili najkasnije do januara moramo da znamo ko će nam biti partner pošto 2022. dolaze nova tehnička pravia.”

I pored svih tenzija koji su imali u prošlosti, Horner sada veruje da Renault je totalno drugačija kompanija nego ranije, pre svega dolaskom novog čoveka Luce de Mea.

“Za sada imamo potecijalnih tri proizvođača u Formuli 1, ali je već Toto Wolff rekao ne.” dodao je Horner. “Toto je to rekao jer više nema kapaciteta. Onda vam ostaju Ferrari i Renault i mislimo da Renault je potpuno drugačiji jer ga sada predvodi Luca di Meo. Na kraju nam ostaje Ferrari.”

Vesti kao i ostale novosti od sada možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite i našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *