Vesti

Honda: Mi smatramo da je bio trkački incident

Christian Horner i Masashi Yamamoto

Red Bullov glavni partner ima drugačije viđenje incidenta na Silverstonu.

Hondin tehnički direktor Masashi Yamamoto smatra da je kontakt između Vestappena i Hamiltona bio trkački incident, ali dodaje da je Hamilton možda mogao pametnije da proceni situaciju.

„Ja mislim da je to bio trkački incident. Oba vozača su bila agresivna u duelu u prvim krivinama, ali je jedan od njih bio sedmostruki šampion sveta“, izjavio je Yamamoto za japanske medije.

Ovo je potpuno suprotno mišljenje od onog koje ima Hondin glavni partner ekipa Red Bulla, a Yamamota su pitali i kakva je bila prva reakcija Helmut Marka kada se sve dogodilo.

„Stajao sam odmah do njega kada je došlo do kontakta. Prvi krug, odmah nakon starta… svi su bili u šoku. Trka je bila gotova već tada“, rekao je Yamamoto.

Ovo je veoma interesantno viđenje situacije Red Bullovog snabdevača motora, koji će se na kraju ove sezone povući i ustupiti svoju intelektualnu svojinu Austrijskom timu.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavite komentar