Honda donosi još poboljšanja za svoju domaću trku

Mark Thompson/Getty Images/redbullcontentpool.com

Japanski proizvođač će u Suzuki doneti poboljšanu verziju svog agregata.

Honda je već tokom ove sezone uspela da poboljša svoje performanse a sledeće unapređenje kompanija iz Sakura zakazala je već za VN Japana. Ove godine Honda napaja oba tima Red Bulla, pa su tako uspeli da zabeleže i dve pobede sa Maxom Verstappenom. Pošto je trka u Japanu već blizu, ovaj proizvođač za tada planira i novi set sa unapređenjima.

“Mislim da sa novom četvrtom specifikacijom motora možda i možemo da se borimo u Japanu.” kazao je direktor Hondinog odelenja za razvoj Yasuaki Agasi za AutoSportWeb. “Bolid je sam po sebi postao još bolji u toku sezone, tako da očekujemo najbolje od trke u Suzuki. To će biti prava borba, ona kakvu očekujemo od naredne szeone. To je jedan od načina na koji ćemo se pripremati.”

Izgleda da se Honda na polju performansi približila najvećem konkurentu Mercedesu, ali neki misle da su japanci možda i pretekli svog velikog rivala mada je Agasi veoma oprezan kada je ovakvo poređenje u pitanju:

“Ja ne znam šta tačno da kažem oko ovoga. Mogu vam reći da smo pre četvrte specifikacije već dostigli njihov nivo performansi i sada nam ostaje da uradimo analizu. Naš cilj jeste da sustignemo Mercedes. Ovo je prva sezona u kojoj smo porasli i postali jaki i gde smo počeli da razmišljamo o tome kako da sustignemo konkurente.”

(Diskusija)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *