Vesti

Honda će dati Red Bullu više snage za poslednje dve trke

Red Bull Honda

Red Bull trenutno ima probleme sa zadnjim krilom, a Honda najavljuje više znage za poslednje dve trke.

Austrijski tim je na prethodne tri trke imao dosta problema s zadnjim krilom i mehaničari su konstantno radili na njemu. Tim je u Kataru čak u poslednjem trenutku morao da koristi specifikaciju za Monako zbog problema sa DRS sistemom. Zbog toga je balans bolida bio poremećen. Promena je napravljena jer su se u Red Bullu pribojavali da će Mercedes uložiti protest nakon kvalifikacija, a problem nikako nije mogao da bude rešen.

Performanse Mercedesa su sa druge strane prema pisanju Auto Motor und Sporta pre svega povezane sa optimalnim podešavanjem bolida.

Oni dodaju da Red Bull želi da učini sve kako bi bili konkurentni u Abu Dabiju. Testiranje novog zadnjeg krila više nije opcija pošto se u Red Bullu navodno plaše da ono neće proći test. Ipak, nedostatak brzine bi mogla da nadoknadi Honda, koja bi mogla da omogući Austrijskom timu da na poslednje dve trke koristi agresivnija podešavanja motora.

Max Verstappen i Sergio Perez
Verstappen i Perez izlaze iz pit-lane-a na VN Mađarske 2021.

Ipak, prema nekim izvorima, Red Bull je već u Kataru koristio više snage kako bi nadoknadio izgubljeno korišćenjem zadnjeg krila iz Monaka.

Dva najjača tima sada teraju svoje bolide do limita, pa tako nije isključeno da na odluku o tituli utiču i eventualni problemi sa pouzdanošću.

Od sada nas možete pratiti i na INSTAGRAMU. Vesti kao i ostale novosti možete pratiti i preko našeg Viber Public Chata klikom OVDE kao i našem forumu. Takođe zapratite našu Facebook stranicu i Twitter nalog.

Ostavi komentar