Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hasegawa: Sada smo ispred Toro Rossa

Hondin šef Yusuke Hasegawa, rekao je kako stalni napredak agregata sada znači da su na stazi oni brži od ekipe Toro Rossa.

“Mislim da je naš nastup u Singapuru bio jedan od zapaženih. Sigurno je i to da je naš tempo jako dobar.” smatra Hasegawa. “Očekivao sam dobru trku, ali to i dalje znači samo za prve tri ekipe.”

Ipak, činjenice govore kako je Toro Rosso u kvalifikacionoj sesiji potpuno nadmašio ekipu McLarena, jer su njihova oba vozača bila daleko ispred Alonsa i Buttona.

“Nisam analizirao podatke, ali ako je tako, onda je šasija Toro Rossa jako dobra” kaže Japanac, koji ipak priznaje kako sadašnja pogonske jedinica Honde donekle zaostaje za motorima Ferrarija i Renault u pogledu snage i performansi.

“Vjerujemo da je Hondin motor malo bolji od Ferrarijevog starog motora i u pitanju su nijanse, a onda je sigurno da je TR šasija bila idealna za Singapur.”

On je za kraj dodao kako se nada da će McLaren pobijediti mlađu sestru Red Bulla, u borbi za šesto mjesto u generalnom poretku, u preostalim trkama svjetskog šampionata.

(Diskusija)

Leave a Reply