Please assign a menu to the primary menu location under menu

Vesti

Hamiltonu prvo mesto na trećem treningu na Sepangu

Vozač Mercedesa zabeležio je najbrže vreme pred početak kvalifikacija.

Još tokom jučerašnjeg dana vozači su uputili veliki broj komplimenata na novi asfalt na stazi Sepang, koji pruža mnogo više prijanjanja pa su tako bolidi bili brži i do 2 sekunde u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Pred početak trećeg treninga vremenski uslovi bili su topli, temperatua vazduha iznosila je 32 stepena a staze 51.

Prvi mereni krug zabeležio je Kevin Magnussen (1m40.040s) koji je želeo da nadoknadi što više vremena zbog incidenta u pitlejnu koji je imao juče. Ipak, Daniel Ricciardo ubrzo izbija na prvo mesto krugom od 1m36.875s na medijum gumama, ali je već u sledećm naletu svoje vreme popravio za 4 desetinke.

Prvi incident imao je Roman Grosjean koji je imao manje izletanje sa staze u trenucima kada je Sergio Perez postavio najbrže vreme od 1m36.435s dok se Lewis Hamilton pozicionirao na drugom mestu. Nico Rosberg je u svom prvom krugu imao problema sa ostalim vozačima koji su se nalazi ispred njega, ali je Nemac uspeo da zabeleži najbrže vreme na sredini sesije od 1m36.361s u momentima kada se Sebastian Vettel okrenuo na poslednjoj krivini.

Lewis Hamilton je takođe uspeo da postavi najbrže vreme od 1m35.612s na medijum gumama ali koji momenat kasnije Daniel Ricciardo izbija na vodeću poziciju jer je svoje vreme od 1m35.461s zabeležio na mekim pneumaticima. I Nico Rosberg odlučio se da isproba meke gume, što mu je omogućilo da u narednom krugu dođe do prvog mesta – 1m35.293s, a istu stvar učinio je Lewis Hamilton – 1m34.434s.

Do kraja treninga Max Verstappen uspeo je da svojim krugom razdvoji vozače Merecdesa , gde je njegov zaostatak za Hamiltonom bio 4 desetinke. Na četvrtom i petom mestu nalazio se dvojac Ferrarija dok je šesti bio Daniel Ricciardo.

mal_fp3

(Diskusija)

Leave a Reply