Hamiltonu pripao i drugi trening u Melburnu

Mercedes Media Centre

Vozači Mercedesa zauzeli su prve dve pozicije na drugoj sesiji za VN Australije.

Vremenski uslovi pred početak drugog treninga bili su odlični za vožnju. Temperatura vazduha bila je 22, staze 44 stepena a duvao je vetar brzinom od 2 m/s.

Prvi krug na stazi zabeležio je Romain Grosjean koji je upisao vreme od 1m25.634s. U tim momentima na stazi su izlazili i ostali vozači, ali je Pierre Gasly uspeo da bude još brži – 1m25.401s. Posle uvodnih 10 minuta svi vozači osim Ricciarda i Verstappena upisali su po jedan brzi krug dok je najbrže vreme bio u vlasništvu Kevina Magnussena od 1m24.409s. To tada svi oni koristili su medijum i tvrdu komponentu guma.

Nedugo zatim timovi iz vodeće trojke su izašli na stazu, pa je tako najbrže vreme pripalo Lewisu Hamiltonu od 1m23.582s a pratio ga je Valtteri Bottas sa zaostatkom od 3 desetinke. Treći je bio Max Verstappen a sva trojica ovoga puta imali su medijum komponentu pneumatika. Aktuelni šampion u narednom krugu popravio je svoj učinak na 1m23.148s.

Charles Leclerc skoro na polovini treninga na stazu izašao mekim gumama, ali nije uspeo da bude brži od Lewisa Hamiltona jer je imao zaostatak od šest desetinki. Sebastian Vettel imao je istu strategiju ali je njegov deficit za Britancem bio samo 3 desetinke. Ubrzo zatim i vozači Mercedesa krenuli su da testiraju meki pneumatik, pa je tako Valtteri Bottas postavio najbrži krug – 1m22.648s. I Lewis Hamilton je takođe krenuo u simulaciju kvalifikacija, iskoristio momenat prazne staze i tako ponovo došao do prvog mesta u vremenu od 1m22.600s.

Alexander Albon imao je još jedan incident, ali ovoga puta bez posledica jer se okrenuo na 14. krivini. Sa druge strane u završnih 15 minuta Max Verstappen je sa mekim gumama krenuo u simulaciju kvalifikacija, poboljšao vreme ali je imao veliki zaostatak od 8 desetinki. Kao i Albon slično okretanje na istom mestu imao je i Antonio Giovinazzi.

U samom finišu Charles Leclerc se okrenuo na izlasku iz četvrte krivine, pa je tako sa svojim Ferrarijem završio u travi. Momak iz Monaka uspeo je da se izvuče i vrati se na stazu. Do kraja treninga vremena se nisu menjala pa je tako Hamilton bio najbrži ispred Bottasa i Verstappena. Četvrti je bio Gasly, koji je prijavio problem sa motorom, ispred Vettela, Raikkonena dok je sedmi bio Hulkenberg. U prvih deset bili su još i Ricciardo, Leclerc i Grosjean.

(Diskusija)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavite komentar